blay

Bottenarkivet

Presentation på horitzo.tv

View Comments

Nu finns föreläsningen jag höll i onsdags uppe på horitzo.tv, kryddad med massa grafik som de verkar ha en förkärlek för här. Texten kommer upp här inom kort. Presentationen behandlade mycket kring relationen mellan digitala arkiv och realtidsupplevelser, både i fråga om kulturellt meningsskapande i specifika situationer och den övergripande diskursen om city branding och kreativa industrier.

Förutom det lokala gänget kring konstgalleriet La Capella har jag hängt med tidigare gäster i form av tre amerikaner som gör Alive in Bagdad (som jag fått in på 0xdb-arkivering) och två kenyaner. Den ena, Julius Mwelu, har ett projekt som går ut på att han ger kameror och videoutrustning till kidsen i Nairobis slum och ber dem dokumentera sin vardag. Dels för att kunna berätta historier om situationen där, men också för att kidsen själva ska lära sig se på sin omgivning med nya ögon. Mycket interessant hur själva inskriptionsprocessen (teknologisk eller diskursiv) skapar nya perceptioner. Tänker direkt på Kittlers essä “Glömma” om tekniker för minneshantering vid läsning och givetvis Deleuzes Cinema-böcker. Julius väldigt starka film från en demonstration mot den riggade valprocessen i Kenya som fångar hur militären börjar skjuta med automatvapen rakt in i folkmassan finns också på horitzo.tv

Idag är det en direktsänd diskussion med ett antal olika grupper från området som genom olika perspektiv – videoarkiv, performance, mjukvara, m.m. – behandlar frågan om intellektuell egendom. Kan bli mycket spännande. Som försmak kommer lite flyers från en kampanj mot spanska motsvarigheten till STIM (fast omfattande fler områden än musik)- SGAE – från den sköna gruppen EXGAE.

Är du fortfarande med? Hoppa av!

ladda ner och multiplicera

multiplicera och dividera


Det här är nätet:
Ladda ner, väx och multiplicera

Related posts:

  1. horitzo.tv
  2. Presentation in Milan: Mansurs presentation

Written by admin

June 5th, 2008 at 4:54 pm

Posted in LARGE

Tagged with ,

  • http://www.blay.se/2008/06/13/ownership-and-belonging/ Blay » Blog Archive » Ownership and Belonging

    [...] följer fri omarbetning av anteckningarna inför presentationen på horitzo.tv. För er som känner till Piratbyrån och svensk fildelnings-debatt finns det mest nyskapande under [...]

blog comments powered by Disqus